Look at the cat on the left. Find anything strange? In 196..
look at the cat on the left. find anything strange?
in 1961, a man found a strange cat on his farm in scotland. the cat’s ears were folded (折着的), bent (弯曲) forward, on its head. in fact, this was a new kind of cat. people named it the “scottish fold”. the scottish fold has a round head and big eyes. its neck and legs are short. they make it look very lovely. interestingly, all the scottish folds are born with straight and unfolded ears. and when they are growing up day by day, some cats’ ears will begin to fold. so, the scottish fold comes in two types: folded ears and straight ears. there is a nickname for the scottish fold. it is the “messenger of peace”. why? because the folds are sweet and frily animals. they can get along well with other cats. and unlike some other cats, they can even get along well with dogs! in many different places, for example, at a noisy house or in a cat show, you can see them playing with other animals happily. well, when you come to a new school, do you think it’s difficult to feel comfortable in the new place? perhaps you can learn from the scottish fold, which is always sweet and frily to others. 小题1:the scottish fold .a．is born with folded earsb．is born with straight earsc．always has folded earsd．always has straight ears小题2:what does the scottish fold look like?a．it has no ears.b．its neck and legs are long.c．it doesn’t look very lovely.d．it has a round head and big eyes.小题3:why do people name the folds “messenger of peace”?a．because their ears are folded.b．because they look very cute.c．because they can get on well with other animals.d．because they can stay at a noisy house or in a cat show.小题4:what does get along well mean in chinese?a．友好相处b．互相打击c．互相促进d．进展顺利小题5:according to the passage, what is the writer’s advice to us when we are in a new environment?a．we should have a nickname.b．we should learn from the cats.c．we should get along well with dogs.d．we should always be sweet and frily to others.
小题1:b 小题2:d 小题3:c 小题4:a 小题5:d 试题分析：这篇短文中作者主要介绍了一种特殊的猫他的耳朵是折叠的，这种猫很有好也很可爱介绍了他的特点，他可以适应任何环境和任何动物友好相处由此想到人类是不是应该向他们学习去适应各种环境。kS.zx98.CoM 小题1:细节理解题。根据短文第一段i often hear some students say english is difficult, and it gives them a headache.描述，可知是他们认为英语很难，从而头痛。故选d。 小题2:细节理解题。根据第二段first, i think an interest in english is very important. 描述，可知作者认为学习英语，首先要对它感兴趣。故选b。 小题3:句义猜测题。联系上下文，可知此处指的是，我取得了好的分数。故选d，我在考试中做的不错。 小题4:细节理解题。根据短文第二段our english teacher often teaches us english songs, and the songs sound nice. i often think how interesting english is!描述，可知作者认为英语很有趣是因为他们老师经常教他们好听的英文歌曲。故选c。 小题5:细节理解题。根据短文第三段描述，可知作者学习英语的方式包括：勇敢地说，大声读和写英文日记。没有关于给外国朋友写信的描述，故选b。