Music can be a great power (力量) to change people’s lives...
music can be a great power (力量) to change people’s lives. regina del carmen sanchez, 14, always believes this. the girl from kansas city, us, leads a hard life. she lives in a small house with her mom and grandparents. her mom gets a very low pay. but it doesn’t stop sanchez’s love of music. she wrote her first song keep your head up when she was 12. it described the bad situation(情况) at her home, but it also sent the message of hope: “my house is old and poor, but it beats (胜过) being homeless… love yourself and never give up. you’ll see a better life if you keep your head up…” it took sanchez several months to finish the song. sometimes during a break in class, when lyrics (歌词) came into her head, “i would have to write them down right then,” she told the local newspaper the kansas city star. jeremy lillig was a spokesman for bright futures, a charity fund. when he saw the video of the song, he was moved. he shared it through social media (社交媒体). the fund has provided money for poor students in kansas city. now sanchez often plays the song in public. “i want to help people understand what is happening in the world in an easy way,” she said. 小题1:there are people in sanchez’s family.a．three b．fourc．fived．six小题2: what’s true about keep your head up? ______________________a．it was written two years ago.b．it showed a feeling of hopeless.c．it described the good situation of a house.d．it took sanchez several weeks to write the song.小题3: the word “moved” can be replaced (代替) by .a．surprisedb．interestedc．touchedd．excited小题4: the best title of the passage can be .a．a girl and her songb．poor home is better than being homelessc．charity changes the girl’s lifed．let’s support poor students.
小题1:b 小题2:a 小题3:c 小题4:a 试题分析：本文叙述了regina del carmen sanchez是美国一个14岁的女孩，她过着一种艰难的生活，但是她从不放弃希望，对生活充满信心，在12岁就写了她的第一首歌曲。ks.zx98.com得到了媒体和社会的关注。 小题1:细节理解题。根据she lives in a small house with her mom and grandparents.可知她有祖父母和妈妈，共4口人，故选b。 小题2:细节理解题。根据she wrote her first song keep your head up when she was 12.可知她在12岁写了她的第一首歌，她现在14岁了，所以是两年前写的歌，故选a。 小题3:词义猜测题。根据这里的moved是“感动”的意思，touched 也有“感动”的意思，故选c。 小题4:标题归纳题。根据短文的内容可知这里叙述的是小女孩和她的歌曲的故事，故选a。