| 网站首页 | 考试资料 | 财会考试 | 外语考试 | 职业考试 | 学历考试 | IT认证考试 | 技能考试 | 中小学考试 | 考试材料 | 会计基础 | 学生资源 | 学英语 | 手机版
最新公告:     学习知识网-最新上线,提供海量的各类学习,如外语、认证、技能、中小学等知识学习!!  [学习知识  2013-01-20]        
考试集 考试集
考试集 专题栏目 考试集
考试集 更多内容 考试集
考试集 最新更新 考试集
普通文章 Brenda Linson never goes anywh
普通文章 Comment on CRIHere are the com
普通文章 After students come home from 
普通文章 Snapshots, the new fashion for
普通文章 Over the past century, all kin
普通文章 A report brought back by most 
普通文章 Are you feeling stressed out? 
普通文章 The interview has been going o
普通文章 Its time to remind myself what
普通文章 Although similar in appearance
考试集 更多内容 考试集
考试集 栏目导航 考试集
语文考试
英语考试
中考考试
高考考试
优秀作文
会计考试
考试集 更多内容 考试集
考试集 您现在的位置: 好仔学堂-考试集 >> 考试资料 >> 英语考试 >> 正文

“I’m a little worried about my future.”said Dustin Hoffman ..

编辑:ks.zx98.com 来源:互联网 标签:英语阅读理解 点击数:           ★★★
 

“I’m a little worried about my future.”said Dustin Hoffman ..

“I’m a little worried about my future.”said Dustin Hoffman in The Graduate.He should be so lucky.All he had to worry about was whether to have an affair with Mrs. Robinson.In the sixties,that was the total sum of post-graduation anxiety.
Hoffman’s modem peers are not so fortunate.The Mrs. Robinsons aren’t sitting around at home any more.They are out in the workplace,doing the high-powered jobs the graduates want,but cannot get.For those fresh out of university,desperate for work but unable to get it,there is a big imbalance between supply and demand.And there is no narrowing of the gap in sight.
Parents feel as badly let down as the young people themselves.Middle-class families see their graduate offspring on the dole (救济金) queue and wonder why they bothered paying school fees.Working-class families feel an even keener sense of disappointment.For many such families,getting a child into university was the fulfillment of a lifelong dream.It was proof that they were living in a dynamic,economically successful country.That dream does not seem so rosy now.Graduate unemployment is not,ultimately,a political problem.Job-creation for graduates is very low down in the government’s schedule.If David Cameron’s Conservatives (保守党) had a brilliant idea for guaranteeing every graduate a well-paid job,they would have presented it by now.It is a social problem,though a more deep-seated social problem than people perhaps realize.
小题1:The author begins with the lines from The Graduate in order to __________ .A.support the fact that more women are working nowB.show that few graduates started working right after graduationC.demonstrate that there were much fewer graduates than nowD.emphasize the sharp contrast between now and then小题2:Regarding job opportunities for young graduates,the author sounds __________ .A.pessimisticB.hopefulC.unconcerned D.content小题3:The main purpose of the passage is to __________ .A.criticize the governmentB.present a current severe situationC.publicize a movieD.display the success of the country小题4:Towards the end of the passage,the author implies that __________ .A.there will be job-creation programs for graduatesB.graduate unemployment is more of a political issueC.graduate unemployment is not likely to be solved in a short timeD.the Conservatives have done nothing to solve the issue 难度:中档来源:不详

参考答案

小题1:D
小题2:A
小题3:B
小题4:C
试题分析:文章主要是阐述现在严峻的形势,介绍现在的大学生就业是很困难的,供求之间严重不平衡,而且这个问题短期内不能解决。
小题1:推理类。文章第一段,作者提到电影《毕业生》,主人公因为受到有夫之妇的诱惑而陷入痛苦中,而现在的年轻人就没那么幸运了,他们最大的问题就是毕业后找不到工作。可知是强调现在和那时的巨大反差。选D
小题2:作者态度类。从全文和第三段的句子:That dream does not seem so rosy now.Graduate unemployment is not,ultimately,a political problem.Job-creation for graduates is very low down in the government’s schedule.作者对于年轻人的失业问题较为悲观。选A。
小题3:写作意图题:文章介绍现在的大学生就业是很困难的,主要是阐述现在严峻的形势,选B
小题4:推理题:从文章最后的句子:If David Cameron’s Conservatives (保守党) had a brilliant idea for guaranteeing every graduate a well-paid job,they would have presented it by now.It is a social problem,though a more deep-seated social problem than people perhaps realize.可知作者暗示毕业生失业问题短期内是不能解决的。选C。

本文来源互联网,仅供参考学习!!更多请关注:英语阅读理解

英语考试栏目考试资料频道返回首页
  • 上一篇文章:

  • 下一篇文章:
  • 考试集 相关文章 更多内容 考试集
    [英语考试]Are you always busy? Is your schedul
    [英语考试]The famous director of a big and exp
    [英语考试]American beekeeping operations have 
    [英语考试]There are many rights to make sure t
    [英语考试]In this age of Internet chat,videog
    [英语考试]When you are at odds with someone cl
    [英语考试]Imagine yourself on a boat looking o
    [英语考试]Matt grows the best vegetables in th
    [英语考试]If we observe carefully, we van find
    [英语考试]阅读下面的短文,掌握其大意,然后从下
    考试集 考试集 考试集
    图片 英语考试推荐 更多>> 图片
     [英语考试] Thomas Adams, an 
     [英语考试] Dr. Albert Schwei
     [英语考试]CHARLIE CHAPLIN 18
     [英语考试] When you see the 
     [英语考试] I have been a fri
     [英语考试] As one of Hollywo
     [英语考试] Beijing (China Da
     [英语考试] Jackie Chan was b
     [英语考试] Beethoven (贝多芬
     [英语考试] Jack Johnson is o
    图片 图片
    图片 英语考试热门 更多>> 图片
    推荐文章 [语文考试]蝉鸣空桑林,八月萧关道热点文章
    推荐文章 [语文考试]韦应物《郡斋雨中与诸文士燕集》热点文章
    推荐文章 [英语考试] Jack Johnson is one热点文章
    推荐文章 [英语考试] Beethoven (贝多芬) 热点文章
    推荐文章 [英语考试]My name is Jane.Im a student.M热点文章
    推荐文章 [英语考试] Dr. Albert Schweitz热点文章
    推荐文章 [英语考试] Michael Jackson is 热点文章
    推荐文章 [英语考试] When you see the gi热点文章
    推荐文章 [英语考试] Thomas Adams, an Am热点文章
    推荐文章 [英语考试] Jackie Chan was bor热点文章
    图片 图片
    | 本站简介 | 加入收藏 | 联系站长 | 本站友链 | 申请友链 | 版权申明 | 返回首页 |

    考试集:考试资讯,考试时间,考试试题,学习方法大全更多最新考试知识
    网站备案号:粤ICP备12041130号
    您身边的最好的好仔学堂-考试集!
    网站站长:zx98