| 网站首页 | 考试资料 | 财会考试 | 外语考试 | 职业考试 | 学历考试 | IT认证考试 | 技能考试 | 中小学考试 | 考试材料 | 会计基础 | 学生资源 | 学英语 | 手机版
最新公告:     学习知识网-最新上线,提供海量的各类学习,如外语、认证、技能、中小学等知识学习!!  [学习知识  2013-01-20]        
考试集 考试集
考试集 专题栏目 考试集
考试集 更多内容 考试集
考试集 最新更新 考试集
普通文章 Falling temperatures are no ex
普通文章 The other day I heard a few lo
普通文章 If there is one thing Im sure 
普通文章 Being in an unfamiliar school 
普通文章 Habits,whether good or bad,a
普通文章 Today’s youth seem content to
普通文章 Cyclist Jia Yanmei and a fello
普通文章 I chose to study in Madrid bec
普通文章 The purpose of a letter of app
普通文章 It seems hard to watch someone
考试集 更多内容 考试集
考试集 栏目导航 考试集
语文考试
英语考试
中考考试
高考考试
优秀作文
会计考试
考试集 更多内容 考试集
考试集 您现在的位置: 好仔学堂-考试集 >> 考试资料 >> 英语考试 >> 正文

The Swiss army knife is a popular device that is recognized ..

编辑:ks.zx98.com 来源:互联网 标签:英语阅读理解 点击数:           ★★★
 

The Swiss army knife is a popular device that is recognized ..

The Swiss army knife is a popular device that is recognized all over the world. In Switzerland, there is a saying that every good Swiss citizen has one in his or her pocket. But the knife had poor beginnings.
In the late nineteenth century, the Swiss army issued(发给) its soldiers a gun that required a special screwdriver(螺丝刀) to take it apart and clean it. At the same time, canned food was becoming common in the army. Swiss generals decided to issue each soldier a standard knife to serve both as a screwdriver and a can opener.
It was a lifesaver for Swiss knife makers, who were struggling to compete with cheaper German imports. In 1884, Carl Elsener, head of the Swiss knife manufacturer(maker) Victorinox, seized that opportunity with both hands, and designed a soldier's knife that the army loved. It was a simple knife with one big blade(刀片), a can opener, and a screwdriver.
A few years after the soldier's knife was issued, the "Schweizer Offizier Messer," or Swiss Officer's Knife, came on the market. Interestingly, the Officer's Knife was never given to those serving in the army. The Swiss army purchasers considered the new model with a corkscrew(瓶塞钻) for opening wine not "essential for survival," so officers had to buy this new model by themselves. But its special multi-functional design later launched(发行) the knife as a global brand. After the Second World War, a great number of American soldiers were stationed in Europe. And as they could buy the Swiss army knife at shops on army bases, they bought huge quantities of them. However, it seems that "Schweizer Offizier Messer" was too difficult for them to say, so they just called it the Swiss army knife, and that is the name it is now known by all over the world.
小题1:What is the main purpose of the passage­?A.To explain the origin of the Swiss army knife.B.To introduce the functions of the Swiss army knife.C.To emphasize the importance of the Swiss army knife.D.To tell a story about the designer of the Swiss army knife.小题2:What does "It" in the third paragraph refer to­?A.The Swiss army needed a knife for every soldier.B.Every good Swiss citizen had a knife in his pocket.C.Swiss knives were competing with imported knives.D.Canned food was becoming popular in the Swiss army.小题3:Why didn't the Swiss army purchase the Swiss Officer's Knife­?A.The design of the knife was too simple.B.The knife was sold out to American soldiers.C.The army had no budget to make the purchase.D.The new design was not considered necessary for officers to own.小题4:Who gave the name "the Swiss army knife" to the knife discussed in the passage­?A.Carl Elsener.B.Swiss generals.C.American soldiers.D.German businessmen. 难度:中档来源:不详

参考答案

小题1:A
小题2:A
小题3:D
小题4:C 
试题分析:文章大意:本文主要介绍了瑞士军刀的由来。
小题1:A推理判断题。根据文章全文大意可知,本文主要讲述了瑞士军刀的由来。故文章的主要目的是解释瑞士军刀的由来。故A正确。
小题2:A词义推测题。根据第二段最后一句Swiss generals decided to issue each soldier a standard knife to serve both as a screwdriver and a can opener.可知it代指瑞士军队的每一个士兵都需要一把刀。故A正确。
小题3:D推理判断题。根据文章最后一段Interestingly, the Officer's Knife was never given to those serving in the army. The Swiss army purchasers considered the new model with a corkscrew(瓶塞钻) for opening wine not "essential for survival," so officers had to buy this new model by themselves.可知

参考答案
。故D正确。
小题4:C推理判断题。根据文章的最后一段:However, it seems that "Schweizer Offizier Messer" was too difficult for them to say, so they just called it the Swiss army knife, and that is the name it is now known by all over the world.可知是美国士兵。故C正确。

本文来源互联网,仅供参考学习!!更多请关注:英语阅读理解

英语考试栏目考试资料频道返回首页
  • 上一篇文章:

  • 下一篇文章:
  • 考试集 相关文章 更多内容 考试集
    [英语考试]Are you always busy? Is your schedul
    [英语考试]The famous director of a big and exp
    [英语考试]American beekeeping operations have 
    [英语考试]There are many rights to make sure t
    [英语考试]In this age of Internet chat,videog
    [英语考试]When you are at odds with someone cl
    [英语考试]Imagine yourself on a boat looking o
    [英语考试]Matt grows the best vegetables in th
    [英语考试]If we observe carefully, we van find
    [英语考试]阅读下面的短文,掌握其大意,然后从下
    考试集 考试集 考试集
    图片 英语考试推荐 更多>> 图片
     [英语考试] Thomas Adams, an 
     [英语考试] Dr. Albert Schwei
     [英语考试]CHARLIE CHAPLIN 18
     [英语考试] When you see the 
     [英语考试] I have been a fri
     [英语考试] As one of Hollywo
     [英语考试] Beijing (China Da
     [英语考试] Jackie Chan was b
     [英语考试] Beethoven (贝多芬
     [英语考试] Jack Johnson is o
    图片 图片
    图片 英语考试热门 更多>> 图片
    推荐文章 [语文考试]蝉鸣空桑林,八月萧关道热点文章
    推荐文章 [语文考试]韦应物《郡斋雨中与诸文士燕集》热点文章
    推荐文章 [英语考试] Jack Johnson is one热点文章
    推荐文章 [英语考试] Beethoven (贝多芬) 热点文章
    推荐文章 [英语考试]My name is Jane.Im a student.M热点文章
    推荐文章 [英语考试] Dr. Albert Schweitz热点文章
    推荐文章 [英语考试] Michael Jackson is 热点文章
    推荐文章 [英语考试] When you see the gi热点文章
    推荐文章 [英语考试] Thomas Adams, an Am热点文章
    推荐文章 [英语考试] Jackie Chan was bor热点文章
    图片 图片
    | 本站简介 | 加入收藏 | 联系站长 | 本站友链 | 申请友链 | 版权申明 | 返回首页 |

    考试集:考试资讯,考试时间,考试试题,学习方法大全更多最新考试知识
    网站备案号:粤ICP备12041130号
    您身边的最好的好仔学堂-考试集!
    网站站长:zx98