| 网站首页 | 考试资料 | 财会考试 | 外语考试 | 职业考试 | 学历考试 | IT认证考试 | 技能考试 | 中小学考试 | 考试材料 | 会计基础 | 学生资源 | 学英语 | 手机版
最新公告:     学习知识网-最新上线,提供海量的各类学习,如外语、认证、技能、中小学等知识学习!!  [学习知识  2013-01-20]        
考试集 考试集
考试集 专题栏目 考试集
考试集 更多内容 考试集
考试集 最新更新 考试集
普通文章 Falling temperatures are no ex
普通文章 The other day I heard a few lo
普通文章 If there is one thing Im sure 
普通文章 Being in an unfamiliar school 
普通文章 Habits,whether good or bad,a
普通文章 Today’s youth seem content to
普通文章 Cyclist Jia Yanmei and a fello
普通文章 I chose to study in Madrid bec
普通文章 The purpose of a letter of app
普通文章 It seems hard to watch someone
考试集 更多内容 考试集
考试集 栏目导航 考试集
语文考试
英语考试
中考考试
高考考试
优秀作文
会计考试
考试集 更多内容 考试集
考试集 您现在的位置: 好仔学堂-考试集 >> 考试资料 >> 英语考试 >> 正文

The evidence for harmony may not be obvious in some families..

编辑:ks.zx98.com 来源:互联网 标签:英语阅读理解 点击数:           ★★★
 

The evidence for harmony may not be obvious in some families..

The evidence for harmony may not be obvious in some families. But it seems that four out of five young people now get on well with their parents, which is the opposite of the popularly-held image of unhappy teenagers locked in their room after endless family quarrels.
An important new study into teenage attitudes surprisingly shows that their family life is more harmonious than it had ever been in the past. “We were surprised by just how positive today’s young people seem to be about their families,” said one number of the research team. “They’re expected to be rebellious and selfish but actually they have other things on their minds: they want a car and material goods, and they worry about whether school is serving them well. There’s more negotiation and discussion between parents and children, and children expect to take part in the family decision-making process. They don’t want to rock the boat.”
So it seems that this generation of parents is much more likely than parents of 30 years ago to treat their children as friends. “My parents are happy to discuss things with me and willing to listen to me,” says 17-year-old Daniel Lazall. “I always tell them when I’m going out clubbing. As long as they know what I’m doing, they’re fine with me.” Susan Crome, who is now 21, agrees. “Looking back on the last 10 years, there was a lot of what you could call negotiation. For example, as long as I’d done all my homework, I could go out on a Saturday night. But I think my grandparents were a lot stricter with my parents than that.”
Maybe this positive view of family life should not be unexpected. It is possible that the idea of teenage rebellion is not rooted in real facts. A researcher comments, “Our surprise that teenagers say they get along well with their parents comes because of a brief period in our social history when teenagers were regarded as different beings. But that idea of rebelling and breaking away from their parents really only happened during that one time in the 1960s when everyone rebelled. The normal situation throughout history has been a smooth change from helping out with the family business to taking it over. ”
小题1:What is the popular image of the teenagers today?A.They worry about school.B.They dislike living with their parents.C.They have to be locked in to avoid troubles.D.They quarrel a lot with other family members.小题2:The study shows that teenagers don’t want to __________.A.share family responsibilityB.cause trouble in their familiesC.go boating with their familyD.make family decisions小题3:Compared with parents of 30 years ago, today’s parents ____________.A.go to clubs more often with their childrenB.are much stricter with their childrenC.care less about their children’s lifeD.give their children more freedom小题4:According to the writer, teenage rebellion __________.A.may be a false beliefB.is common nowadaysC.existed only in the 1960sD.resulted from changes in families小题5:What is the passage mainly about?A.Negotiation in family.B.Education in family.C.Harmony in family.D.Teenage trouble in family. 难度:中档来源:不详

参考答案

小题1:D
小题2:B
小题3:D
小题4:A
小题5:C
试题分析:本文讲述了现代家庭中的和谐问题。现在的父母们比起30年前给孩子们更多的自由。孩子们不想想象中的那么反叛了,家庭关系更加融洽了。
小题1:细节题:由第一段第二句话“…locked in their room after endless family quarrels”可知年轻人的给人的形象是和父母吵过架后。选D
小题2:推理题:从第二段最后一句话可知孩子们喜欢参与对事情的决定,喜欢和父母讨论事情,他们并 不想“rock the boat”即“破坏良好(舒适)的现状”。选B
小题3:细节题:由第三段内容So it seems that this generation of parents is much more likely than parents of 30 years ago to treat their children as friends.可知现在的父母们给孩子们更多的自由。选D
小题4:推理题:由最后一段内容It is possible that the idea of teenage rebellion is not rooted in real facts.可知青少年的反叛或许是一种错误的信仰。选A
小题5:主旨题:通读全文可知本文讲述了现代家庭中的和谐问题。选C

本文来源互联网,仅供参考学习!!更多请关注:英语阅读理解

英语考试栏目考试资料频道返回首页
  • 上一篇文章:

  • 下一篇文章:
  • 考试集 相关文章 更多内容 考试集
    [英语考试]Are you always busy? Is your schedul
    [英语考试]The famous director of a big and exp
    [英语考试]American beekeeping operations have 
    [英语考试]There are many rights to make sure t
    [英语考试]In this age of Internet chat,videog
    [英语考试]When you are at odds with someone cl
    [英语考试]Imagine yourself on a boat looking o
    [英语考试]Matt grows the best vegetables in th
    [英语考试]If we observe carefully, we van find
    [英语考试]阅读下面的短文,掌握其大意,然后从下
    考试集 考试集 考试集
    图片 英语考试推荐 更多>> 图片
     [英语考试] Thomas Adams, an 
     [英语考试] Dr. Albert Schwei
     [英语考试]CHARLIE CHAPLIN 18
     [英语考试] When you see the 
     [英语考试] I have been a fri
     [英语考试] As one of Hollywo
     [英语考试] Beijing (China Da
     [英语考试] Jackie Chan was b
     [英语考试] Beethoven (贝多芬
     [英语考试] Jack Johnson is o
    图片 图片
    图片 英语考试热门 更多>> 图片
    推荐文章 [语文考试]蝉鸣空桑林,八月萧关道热点文章
    推荐文章 [语文考试]韦应物《郡斋雨中与诸文士燕集》热点文章
    推荐文章 [英语考试] Jack Johnson is one热点文章
    推荐文章 [英语考试] Beethoven (贝多芬) 热点文章
    推荐文章 [英语考试]My name is Jane.Im a student.M热点文章
    推荐文章 [英语考试] Dr. Albert Schweitz热点文章
    推荐文章 [英语考试] Michael Jackson is 热点文章
    推荐文章 [英语考试] When you see the gi热点文章
    推荐文章 [英语考试] Thomas Adams, an Am热点文章
    推荐文章 [英语考试] Jackie Chan was bor热点文章
    图片 图片
    | 本站简介 | 加入收藏 | 联系站长 | 本站友链 | 申请友链 | 版权申明 | 返回首页 |

    考试集:考试资讯,考试时间,考试试题,学习方法大全更多最新考试知识
    网站备案号:粤ICP备12041130号
    您身边的最好的好仔学堂-考试集!
    网站站长:zx98