| 网站首页 | 考试资料 | 财会考试 | 外语考试 | 职业考试 | 学历考试 | IT认证考试 | 技能考试 | 中小学考试 | 考试材料 | 会计基础 | 学生资源 | 学英语 | 手机版
最新公告:     学习知识网-最新上线,提供海量的各类学习,如外语、认证、技能、中小学等知识学习!!  [学习知识  2013-01-20]        
考试集 考试集
考试集 专题栏目 考试集
考试集 更多内容 考试集
考试集 最新更新 考试集
普通文章 Falling temperatures are no ex
普通文章 The other day I heard a few lo
普通文章 If there is one thing Im sure 
普通文章 Being in an unfamiliar school 
普通文章 Habits,whether good or bad,a
普通文章 Today’s youth seem content to
普通文章 Cyclist Jia Yanmei and a fello
普通文章 I chose to study in Madrid bec
普通文章 The purpose of a letter of app
普通文章 It seems hard to watch someone
考试集 更多内容 考试集
考试集 栏目导航 考试集
语文考试
英语考试
中考考试
高考考试
优秀作文
会计考试
考试集 更多内容 考试集
考试集 您现在的位置: 好仔学堂-考试集 >> 考试资料 >> 英语考试 >> 正文

Is it necessary for a young man to have an apartment as a pr..

编辑:ks.zx98.com 来源:互联网 标签:英语阅读理解 点击数:           ★★★
 

Is it necessary for a young man to have an apartment as a pr..

Is it necessary for a young man to have an apartment as a prerequisite(先决条件) for marriage? Housing has become a major obstacle(障碍) for Chinese young men hoping to start a family. China may breed a new group of bachelors, men caught in the trap of unaffordable houses.
Since early 2009, the housing market has once again become a hot pot at boiling point. Even with allowance(津贴) and special government policies, home prices in China's first-tier cities such as Beijing and Shanghai are riding the crest(波峰)of a rising wave. According to the "2010 China Marital Status Report" released on Dec 15, 2010, about 70 percent of women interviewed said that housing, a stable income and some savings were the main requirements for marriage.
From the report, we can see that housing is given top priority(优先权) and that women see an apartment as essential(必不可少的) to show that the man is responsible and can provide for his family.
Personality and morals lay outside the top three matrimonial (婚姻的)requirements. Some women and their families hold the traditional position and take it for granted that the home issue should be the man's responsibility, which doesn’t agree with the contemporary independent spirit of women and gender equality. These marriage values reflect the fact that many women consider marriage another form of "social welfare".
Things may be different overseas. Social housing, provided by European authorities, offer the less wealthy people their own piece of real estate. Such housing is usually apartments in tall buildings with 10 or more floors on the outskirts of town, whose main advantage is the low rents.
For many Americans, houses don't pose an obstacle to getting married. They often buy a house after the wedding, because more and more people are reconsidering their real estate worship, and going back to a more rational(理性的) mode of consumption.
In Japan, renting is the custom for newly married young couples. Few young couples can afford to purchase property. Up to 67.1 percent of young couples choose to rent. Generally speaking, renters account for most people younger than 40 in Japan.
Young people should be free to enjoy being young, without the huge pressure of trying to buy property. Society should help create an environment for them to grow up. Don't let the poor bachelor group become a suffering layer(层) of our society.
小题1:Which of the following is Not True according to the text?A.Home prices have been extremely high since early 2009.B.In the modern society, women don’t want to be independent.C.Chinese government has already done something to control home prices.D.Lots of Chinese young men couldn’t get married because of their economic capability.小题2:What does the underlined word “outskirts” probably mean?A.urban areasB.rural areas(乡下)C.suburbsD.downtown areas小题3:Why do many women take housing as one of the main requirements for marriage?A.Because they can’t afford a house.B.Because they enjoy their social welfare.C.Because their families want them to marry men with houses.D.Because they think it’s a symbol of the men’s sense of responsibility.小题4:The author uses the examples of European countries, America and Japan to show that __________?A.new couples in those countries like to rent houses B.the situation is different in some foreign countriesC.it’s better to live in those countries than live in ChinaD.their governments have done more than Chinese government小题5:The last paragraph is mainly about the author’s hope that __________?A.the society can develop rapidlyB.young people can lead a happy life C.all the young people can afford housesD.the poor bachelors can become rich and enjoy their life 难度:中档来源:不详

参考答案

小题1:B
小题2:C
小题3:D
小题4:B
小题5:B
试题分析:文章介绍现在的年轻人有住房是最基本的要求,但是高房价使很多年轻人苦不堪言。
小题1:推理题:从第四段的句子:which doesn’t agree with the contemporary independent spirit of women and gender equality. 可知现在的妇女是需要独立的,选B
小题2:猜词题:从文章第五段的句子:Such housing is usually apartments in tall buildings with 10 or more floors on the outskirts of town, whose main advantage is the low rents.这样的房子是在城镇的郊区的10层或更高的房子,主要的好处是房租低,可知“outskirts”是“郊区”的意思,选 C
小题3:细节题:从文章第三段的句子:that women see an apartment as essential(必不可少的) to show that the man is responsible and can provide for his family.可知妇女认为房子是婚姻的主要要求因为她们认为这是男性责任感的象征,选D
小题4:细节题:从文章第五段的句子:Things may be different overseas.可知作者使用了欧洲,美国和日本的例子是表示情况和外国的情况不一样,选B
小题5:段落大意题:从最后一段的句子:Young people should be free to enjoy being young, without the huge pressure of trying to buy property.可知作者希望年轻人要过幸福的生活,选B

本文来源互联网,仅供参考学习!!更多请关注:英语阅读理解

英语考试栏目考试资料频道返回首页
  • 上一篇文章:

  • 下一篇文章:
  • 考试集 相关文章 更多内容 考试集
    [英语考试]Are you always busy? Is your schedul
    [英语考试]The famous director of a big and exp
    [英语考试]American beekeeping operations have 
    [英语考试]There are many rights to make sure t
    [英语考试]In this age of Internet chat,videog
    [英语考试]When you are at odds with someone cl
    [英语考试]Imagine yourself on a boat looking o
    [英语考试]Matt grows the best vegetables in th
    [英语考试]If we observe carefully, we van find
    [英语考试]阅读下面的短文,掌握其大意,然后从下
    考试集 考试集 考试集
    图片 英语考试推荐 更多>> 图片
     [英语考试] Thomas Adams, an 
     [英语考试] Dr. Albert Schwei
     [英语考试]CHARLIE CHAPLIN 18
     [英语考试] When you see the 
     [英语考试] I have been a fri
     [英语考试] As one of Hollywo
     [英语考试] Beijing (China Da
     [英语考试] Jackie Chan was b
     [英语考试] Beethoven (贝多芬
     [英语考试] Jack Johnson is o
    图片 图片
    图片 英语考试热门 更多>> 图片
    推荐文章 [语文考试]蝉鸣空桑林,八月萧关道热点文章
    推荐文章 [语文考试]韦应物《郡斋雨中与诸文士燕集》热点文章
    推荐文章 [英语考试] Jack Johnson is one热点文章
    推荐文章 [英语考试] Beethoven (贝多芬) 热点文章
    推荐文章 [英语考试]My name is Jane.Im a student.M热点文章
    推荐文章 [英语考试] Dr. Albert Schweitz热点文章
    推荐文章 [英语考试] Michael Jackson is 热点文章
    推荐文章 [英语考试] When you see the gi热点文章
    推荐文章 [英语考试] Thomas Adams, an Am热点文章
    推荐文章 [英语考试] Jackie Chan was bor热点文章
    图片 图片
    | 本站简介 | 加入收藏 | 联系站长 | 本站友链 | 申请友链 | 版权申明 | 返回首页 |

    考试集:考试资讯,考试时间,考试试题,学习方法大全更多最新考试知识
    网站备案号:粤ICP备12041130号
    您身边的最好的好仔学堂-考试集!
    网站站长:zx98